Historie - Sinds 1918

Het fundament voor Dijkhuis Schoenen wordt gelegd op 1 Mei 1918 door Eltje Dijkhuis. Nadat hij zich bekwaamd heeft in het schoenmakersvak bij diverse leermeesters, waagt hij de sprong en begint als zelfstandig schoenwinkelier aan de Hoofdstraat A163. Geen kleinigheid in een tijd dat er in en rondom Uithuizen 13! schoenmakers werkzaam waren. Door hard werken en een vooruitziende blik kan er in 1927 een geheel nieuw pand worden betrokken, op de plaats waar de zaak nu nog gevestigd is. Het verkopen van kwalitatief hoogstaand schoeisel stond en staat nog steeds hoog in het vaandel van Dijkhuis Schoenen.

PandNadat zoon Klaas Arie Dijkhuis het schoenmakersvak onder de knie heeft, komt de 2e generatie in de zaak. Dit is in 1945. Het verkopen van schoenen gaat nu meer prioriteit krijgen. Dit resulteert in een uitbreiding van het bedrijf in 1961. De winkel wordt een keer zo groot, met meer etalage ruimte. In april 1969 doet de derde generatie Dijkhuis haar intrede in het bedrijf in de persoon van Eltjo Gerrit, die zich vanaf 1965 heeft toegelegd op verkoopervaring bij gerenommeerde schoenenzaken en het behalen het diploma schoenwinkelier. Begin 1970 worden de zaken rigoureus aangepakt. Het gehele woongedeelte achter de winkel wordt nu bij de zaak getrokken, de inventaris geheel vernieuwd. De klant wordt modebewuster, verlangt ruime keuze en wordt mobieler.

Weer wordt er uitgebreidt door magazijnruimte aan te bouwen in 1977.
Diverse bekende merken zijn inmiddels aan het assortiment toegevoegd Avang, van Bommel, Durea, Piedro etc. Ook Greet Dijkhuis - Bazuin werkt nu mee aan de verdere uitbouw van het bedrijf. Tegelijk met de upgrading van de Hoofdstraat Oost als winkelerf wordt ook Dijkhuis Schoenen van een nieuw interieur voorzien in 1988. Uithuizen versterkt zich steeds meer als koopcentrum voor Noord-Groningen. Sinds April 2000 is ook de 4e generatie Dijkhuis in het bedrijf opgenomen, in de persoon van Klaas Dijkhuis junior. Daarna is de winkel opnieuw volledig verbouwd, het gehele interieur is vervangen en de zaak is van alle gemakken voorzien.

Wij werken constant aan ons interieur, automatisering en het brengen van de beste merkschoenen. Kom gerust langs en geniet van onze collectie.
Dijkhuis Schoenen, voor goed passende en kwalitatief hoogwaardige schoenen.